Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője a nagy érdeklődéssel kísért eseményen így fogalmazott: "A mi jelszavunk a minőség, ebből nem engedünk. Azokat a vizsgálatokat, amelyeket most bemutatunk, nem kizárólag a Szigeten, hanem az ország teljes területén folyamatosan végzik kollégáim. Söreink minősége nem csak addig fontos számunkra, amíg termékeink elhagyják a gyár kapuit, hanem arra is figyelünk, hogy fogyasztóink is kitűnő csapolt sört kapjanak. Minőség-ellenőr kollégáim a fesztivál teljes ideje alatt, szúrópróbaszerűen ellenőrzik a Szigeten található Dreher sörcsapokat." – hangsúlyozta a vállalati kapcsolatok vezető.
Becz Gábor a Dreher Sörgyárak kereskedelmi minőségspecialistája egy ötlépcsős vizsgálat-folyamattal ellenőrizte a sör minőségét. "Az első két lépés a mikrobiológiai, illetve az analitikai mintavétel, amelyek során a csap higiéniai állapotát, és a Dreher sörmárka specifikációit ellenőrizzük. A harmadik lépés a technikai állapot vizsgálata. A sörcsap összeszerelését, a sörvezetékek állapotát, a széndioxid reduktor nyomásértékét, a sörhűtő és a sör hőmérsékletét ellenőrizzük." – mondta Becz Gábor, majd hozzátette: "Ezt követik az érzékszervi vizsgálatok, amikor a csapolt sör habját, áttetsző aranysárga színét, széndioxid- tartalmát, illatát, illóanyag komponenseit, keserűségét és az íz-harmóniáját ellenőrizzük. Az utolsó lépés a sörcsapolási technika és a sörkezelési folyamatok ellenőrzése, amelyet szemrevételezéssel végeznek el." – ismertette az ellenőrzés lépéseit a Dreher Sörgyárak szakértője.
A minőségspecialisták a Szigeten 24 órás minőségi felügyeletet tartanak. Egy négyfős csapat állandó készenlétben áll. A minőségellenőrök elérhetősége a csapos helyeken megtalálható, így ha a Szigetlakók a legapróbb rendellenességet is észlelik, azt bármikor jelezhetik a Dreher Sörgyárak munkatársainak.
Agócs Mónika | Jani Kinga |
Dreher Sörgyárak Zrt. | ACG PR |
Telefon: +(36 1) 432 9720 | Telefon: +(36 30) 417 4124 E-mail: jani.kinga@acg.hu |